Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 26 februari 2014

Video: D66 Veendam wil van stadiongebouw SC Veendam modern bedrijvencomplex maken

Aan de Langeleegte staat sinds het faillissement van SC Veendam een groot stadiongebouw leeg. Een locatie nabij het centrum van Veendam, met voldoende parkeergelegenheid en – nog mooier – nabij de scholengemeenschap Winkler Prins. Een ideale locatie om een modern bedrijvencomplex te creëren dat ideaal is voor jonge flexwerkers. Voor ZZP-ers die kennis willen delen.

Dergelijke flexibele kantoorruimten zijn elders in Nederland en de rest van de wereld al zeer succesvol. De formule Seats2Meet met meerdere vestigingen in Nederland is een mooi voorbeeld. Afgelopen jaar opende Seats2Meet ook een vestiging in Groningen. De trend sluit aan op de veranderende samenleving.

D66 Veendam wil onderwijs en ondernemerschap verbinden. Dat zou kunnen door het oude plan voor een campus nieuw leven in te blazen en te verbinden met het oude stadiongebouw, zegt lijsttrekker Hanneke van der Lei van D66 Veendam.

De gemeenteraad van Veendam moet de komende raadsperiode een besluit nemen over de toekomst van het leegstaande stadion. Als er niets gebeurt verpaupert het complex naar verwachting in snel tempo.  Grote vraag is hoe je met minimale gemeentelijke investeringen op korte termijn een alternatieve invulling voor het stadion kunt creëren?

D66 Veendam denkt dat het plan voor een formule als Seats2Meet met minimale middelen gerealiseerd kan worden aan de Langeleegte. Wij verwijzen graag naar het succes van deze formule elders. Zie onderstaande inspirerende videoreportage.