Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 16 december 2018

Reactie Rob Jetten op steunbetuiging D66 Veendam

Beste afdeling, beste Jeroen,
Hartelijk dank voor het verslag van de vergadering en voor de unanieme steun van de afdeling. Het sterkt me in mijn overtuiging dat wij als fractie en als partij de juiste richting op zijn gegaan.
Excuus voor het late antwoord: de afgelopen weken heb ik nauwelijks tijd gehad om stil te staan.
Met het uit de grondwet halen van de kroonbenoeming van de burgemeester, het niet doorgaan van de afschaffing van de dividendbelasting, en het op handen zijnde klimaatakkoord heb ik het gevoel dat D66 steeds duidelijker laat zien waarom het zo belangrijk is idealisme met pragmatisme te verbinden.

Zetels zijn er niet om op te zitten maar om te benutten. Daarbuiten kunnen we belangrijke debatten voeren en laten zien waar we voor staan. Denk bijvoorbeeld aan het debat over
het Marrakesh pact waarbij wij in staat waren de conservatieve partijen te binden aan onze internationale afspraken en de flanken hebben laten zien dat wij staan voor samenwerking vanuit het midden.

Ik hoop dat jullie de komende weken en maanden eenzelfde geluid kunnen laten horen in Veendam, hoewel ik als oud-raadslid in Nijmegen begrijp dat de thema’s anders zullen zijn dan hier in de Haagse kaasstolp.
Nogmaals, mijn dank is groot voor jullie genereuze bericht. Wie weet tot snel!

Vriendelijke groet,
Rob