Steun ons en help Nederland vooruit

Jaap Velema

Wethouder

Jaap Velema is D66-wethouder in de gemeente Veendam.

Jaap stelt zich voor:

Ik ben Jaap Velema, geboren en getogen in Ter Apel. Na mijn VWO aan de RSG Ter Apel ben ik gaan studeren aan de RUG en afgestudeerd in de studierichting Juridische Bestuurswetenschappen.

Alhoewel een carrière bij de overheid een logisch vervolg zou zijn geweest ben ik direct na de studie bijna twintig jaar werkzaam geweest in diverse functies in de bancaire sector. Van accountmanager bij de ING bank, naar kantoordirecteur Haren voor de Rabobank en vervolgens als seniorbanker bij Van Lanschot Bankiers.

Naast mijn werk ben ik altijd actief geweest in diverse bestuursfuncties. Van de tennisvereniging tot de bibliotheek, van de Lions Club tot de ondernemingsraad.

Begin 2009 heb ik gekozen voor een actievere rol binnen de lokale politiek en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in 2010 werd gevraagd om voor D66 wethouder te worden in het college van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en vanaf 2014 in het college van de gemeente Veendam.

Ik heb mij de afgelopen jaren in de gemeente Veendam lokaal en regionaal vooral ingezet op het terrein van jeugdzorg, WMO en cultuur.

De komende jaren wordt de lokale politiek steeds belangrijker omdat steeds meer taken van rijk en provincie zijn overgedragen naar de gemeente. Dit brengt verantwoordelijkheden met zich mee en ook kansen om samen met de inwoners en het maatschappelijk middenveld vorm te geven aan die lokale samenleving.

Afgelopen jaren hebben we een verschil kunnen maken en ondanks financieel slecht weer is er ook voortgebouwd aan een goed perspectief voor Veendam. Ik voel de verantwoordelijkheid om hieraan bij te willen dragen en wil me daarom ook graag voor de komende jaren weer als wethouder voor de gemeente Veendam inzetten!

Meer van Jaap Velema