Steun ons en help Nederland vooruit

Frans Smit

kandidaat raadslid D66 Veendam

Frans Smit is kandidaat raadslid voor D66 Veendam bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018-2022.

Ik ben geboren in 1944 in Hoenderloo en verhuisde in 1954 naar Arnhem. Na de lagere- en middelbare school volgde ik de opleiding Instrumentatie techniek. Na mijn militaire dienstplicht begon ik in mei 1967 als Instrumentatietechnicus in het Noorden. Na 33 jaar en 1 maand bij dezelfde werkgever mocht ik als Cost Engineer gebruik maken van een overtolligheidsregeling.

Sinds 2010 maak ik deel uit van de steunfractie in Veendam, eerst van de combinatie D66/Groen links, daarna van D66. Vanaf 2015 lid van de commissie VROM. Sinds 2008 ben ik lid van D66.

Tijdens mijn werkzame- en pensioen leven ben ik lid en voorzitter van de Ondernemingsraad geweest en lid van de Centrale OR. Ook heb ik diverse bestuursfuncties bekleed bij de tennisclubs LTC de Kalkwijck in Hoogezand en TC Veendam en bij het District Groningen/Drenthe KNLTB, het Nut tot het Algemeen Zuidbroek en de Programmaraad Veendam.

Ook ben ik jarenlang als tennis-arbiter en als lijnrechter bij internationale toernooien actief geweest. Nu ben ik nog lid van de Landelijke Commissie Administratieve Overtredingen van de KNLTB.

Ik tennis nog actief en ga graag met mijn vrouw op reis (regelmatig met de caravan).